Блог | Български червен кръст
Card image cap
15.06.2023
Българският Червен кръст предостави индивидуални хигиенни пакета на 1000 ученици

Тази седмица представители на Българския Червен кръст, съвместно с Националната мрежа на здравните медиатори проведоха поредните здравно-образователни сесии и уроци по хигиена на ученици в начален етап на обучение от три училища в Софийска област: ОУ „Константин Костенечки“ –с. Костенец, СУ „Неофит Рилски“- гр. Горна баня и  Иновативно обединено училище „Неофит Рилски“ - гр. Самоков.

Българският Червен кръст осигури и предостави 1 000 индивидуални хигиенни пакета за учениците в рамките на информационната кампания "Ти решаваш", част от комплексната програма „Дейности в отговор на COVID-19“, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Инициативата „Ти решаваш“ цели да ограничи разпространението на COVID-19 в България, подпомагайки най-засегнатите от вируса общности, като същевременно разшири ваксинационния обхват в страната. Кампанията напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация по отношение на вируса и последствията от него.