Блог | Български червен кръст
Card image cap
23.12.2022
Информация, относно всичко свързано с COVID-19, получиха жителите и гостите на град София, посетили Немския коледен базар

Материали с полезна информация относно разпространението на COVID-19 у нас, пост-ковид симптомите, ползите от ваксинацията срещу вируса, както и рекламни материали във връзка с инициативата „Ти решаваш“ на Българския Червен кръст получиха жителите и гостите на столицата

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници, Българският Червен кръст реализира няколко информационни кампании на територията на град София, в изпълнение на програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България“. По време на събитие, позиционирано на Немския Коледен базар в столицата, бяха набирани средства в подкрепа на бежанци и мигранти, потърсили закрила в България.

Българският Червен кръст е предоставил над 10 000 рекламни и информационни материала из цялата страна, а реализираните в столицата активности са само малка част от вече изпълнените по програмата дейности. От началото на годината организацията е предоставила над 50 000 броя хигиенни пакети на многодетни семейства и хора в неравностойно положение.

Инициативата „Ти решаваш“, която ще продължи и през следващата година, напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация по отношение на вируса и последствията от него. Програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България“ предоставя и възможност за имунизация, чрез своите 5 мобилни ваксинационни пункта, разположени в различни региони на страната. Повече информация относно вируса, ваксините и инициативата „Ти решаваш“ може да бъде видяна на: https://tireshavash.info/.