Блог | Български червен кръст
Card image cap
13.06.2022
КВАРТАЛ САРАФОВО Е СЛЕДВАЩАТА СПИРКА НА МОБИЛНИЯ ВАКСИНАЦИОНЕН ПУНКТ НА БЧК

Това е поредната локация в град Бургас, която ще даде възможност на жителите и гостите на града да се имунизират срещу COVID-19

Българският Червен кръст продължава своите активности по програмата „Дейности в отговор на COVID-19”, която има за цел да разшири ваксинационния обхват в България, като същевременно подпомогне най-засегнатите от вируса общности. Организацията полага максимални усилия в тази посока чрез разполагането на мобилни пунктове в различни точки на България. Този път ваксинационният кемпер ще бъде разположен в квартал Сарафово в град Бургас и ще предостави възможност на гражданите да получат ценна информация относно ваксините и вируса и да се имунизират срещу COVID-19 напълно безплатно.

Българският Червен кръст продължава да изпълнява своята хуманитарна мисия за опазване здравето и живота на българските граждани с разполагането на ваксинациония пункт пред Общината в квартал Сарафово. Кемперът ще бъде на посочената локация от 13 до 17 юни, като ще разполага с екип от лекар и медицинска сестра, които ще бъдат на разположение всеки ден от 10:00 до 16:00 часа. Ваксинационният пункт е напълно оборудван съгласно изискванията за временни имунизационни пунктове.

Досега мобилната станция бе разположен в морския град, на площад „Тройката“, като в рамките на само около 1 месец десетки жители са се възползвали от възможността да се имунизират в него. Като част от програмата, Българският Червен кръст предостави и лични хигиенни пакети на стотици души от уязвими групи, засегнати от COVID-19. Организацията продължава изпълнението на програмата „Дейности е отговор на COVID-19” с разполагането на кемпер за имунизация в град Приморско. Той ще бъде на разположение за жителите и гостите на града в рамките на една седмица - от 20 до 24 юни.